O portie sanatoasa de Ingeri si Galusti…

Suna telefonul. Sa sune! Au trecut deja 2 luni jumate de cand nu ai mai sunat. Am asteptat si eu, asteapta si tu. Oi fi murit. Imi pasa, dar nu prea. Asta e viata…”mortii se-mput, iar vii…exact!” Ma uit la telefon si-l vad cum vibreaza si se misca in cercuri concentrice. “Hey, ma concentrez, nu ma deranja! Nu tu! Nu acum!”, imi zic in gand.
Lucram la ceva in ziua aia sau ma faceam ca lucrez, nici nu-mi mai amintesc. Stiu doar ca era destul de multa lume in jurul meu, iar melodia noua a telefonului pe care mi-o alesesem cu o seara inainte perturba linistea apasatoare. Toti ochii lor imi priveau indiferenta fata de bietul telefon ce se invartea pe birou. Rahat! Ridic telefonul si vad ca numarul nu este unul cunoscut pentru ca altfel inteligentul meu telefon mi-ar fi aratat, nu? Doar e jobul lui! “Foarte tare numarul!” imi spun in minte, un sir de 2…222 asociez cu ZZZ – sfarsitul sfarsitului, 2 – dualitate, viata dubla, personalitate dubla, pereche, hmm?! Interesant! Raspund. Si aud o voce simpatica spunandu-mi “Saru’mana!”. Imi dau seama cine e si intreb: “Cum ai facut rost de numarul meu?” la care raspunsul a fost: “Pai te pui cu dracu’?” Daca as fi stiut…

Era toamna, dar prea vara ca sa fie toamna. Ma vanai, asa crezi tu. Eu te vanam de mai mult timp. Numa’ ca eu am tolba, tu sagetile, asta a fost diferenta. Natura, simpla natura.

Duminica. Ploaie. Aparat foto. Bere neagra. Clatite. Ras isteric. Ploaie. O masina ciudata. Glume de prost gust. Ploaie. Nunta. Iar poze. Ploaie. Ruj rosu si parul prea cret, de la poaie. Parc. Verde, prea verde, doar era ploaie afara. Te vad. De fapt eu te-am chemat, tu te-ai codit, dar ai venit, mai bine ramaneai. Stiai tu!

Simt cand te vad ca ma topesc, rosesc, ma fastacesc, habar n-am de ce, poate pentru ca tu ai sagetile si eu tolba, d-asta ? Vorbesc aiurea, zambesc aiurea. Ma pierd.

E unu noaptea. Au trecut 5 ore in prezenta ta si nu ma satur sa te privesc si totusi nu o fac. Dupa doar 2 ore sunt geloasa. Nu stii! Vreau tigari, dar uit, tu nu. Apreciez. E noapte, e tarziu, cam prea tarziu. Maine ma duc la birou. Si ce daca? Nu mi-e somn deloc. Imi place. Imi mangai parul suvita cu suvita. Ma mangai prea tandru. Imi place, imi place prea mult. Ai ceva magic, dar eu iubesc. Iubesc pe altul. Vreau sa te sarut, tu nu! Doar ma privesti. Imi place cum ma privesti. Mi-as fi dorit sa fac dragoste cu tine atunci acolo pe canapeaua aia rupta. Sa vad candelabrul ala fumuriu deasupra-mi si sa te simt. Sa ma ridic de langa tine si sa plec. Vedeam rosu, totul era rosu in jur. Ai ceva magic! Ma innebunesti si totusi doar taci si atat. Conduci si taci. Taci. De ce taci? Ma saruti timid si imi spui “Noapte buna!”

Ingerii au aripi si pot zbura. Fa-ma sa zbor! Sufla pe aripile mele sa vezi, pot sa zbor, vreau sa zbor din nou. Sufla!

“Ne vedem maine!”…

Si zilele trec…te vad, imi placi azi, ieri imi venea sa te plesnesc, ma enervezi, ma iriti, am nevoie de lamaie sa te diger. Vorbesti mult. Ma enervezi! Taci mult. Ma enervezi si mai mult! Ma topesc cand te vad. Nu stii, nu vreau sa stii.

Te astept. In fiecare seara te astept. E trecut de 12 si te astept. Mirosi frumos. Iti spun. Te ranesc. Trebuia, crede-ma trebuia sa o fac. Plang. Stii ca plang! Ura. Lacrimi. Ura. Vorbe care dor. Stiu.
“Fa-ma sa uit! Fa-ma sa te iubesc! Cum vrei si tu si eu vreau sa te iubesc” Pacat ca nu am curajul sa-ti spun nimic din ceea ce gandesc. Vreau doar sa pleci si atat. Dar nu, ramai. Ramai si tragi din tigara, nu mai stiu a cata tigara. Ai vrea sa pleci si nu o faci.
Plang. Ne impacam. Te razbuni. Ne ceartam. Ne impacam, din nou…

“Ai sa regreti!” Regret. Acum recunosc ca regret…

Iar vorbe. Lacrimi. Indiferenta. Durere. Razbunare. Cearta. Ura. Razbunare.

A doua zi vreau sa nu ma mai suni, dar suni, stiam ca ai sa suni, de fapt imi doream sa suni. Esti frumos! In dimineata asta esti frumos. Camasa ta imi place, dar nu-ti spun, n-are rost. Vreau sa te imbratisez si sa te sarut, dar cana de cafea e parca o bariera intre noi doi. Si lumea… ce ar zice atata lume? “Doamna si Vagabondul”. Imi place camasa ta. Culoarea te prinde. Esti frumos. Imi plac ochii tai, desi nu ma mai privesc frumos, un pic ei ma urasc. I-am ranit! Stiu. Era sa te pierd aseara si te-am pierdut, si stiu, dar n-am vrut decat sa ma inveti sa iubesc din nou, sa te iubesc.

Imagine in oglinda…tu si eu…la fel…

Aer. Prea mult aer. Avem nevoie de el. Eu am vrut aer, tu cred ca nu! Te simt aproape din nou, nu stii. Te doresc, ca in prima noapte.

Privesc. Te privesc. Canti, esti vesel sau fericit ? Cred ca fericit, mult prea fericit. Vorbim. Ma simti. Nu sunt in regula. Cum naiba ma simti? Imi aprind tigara. Fumez. Te fumez. Diseara o sa te fumez! Vin. Bun vin. Carti de joc. Poker. Parfum. Semn particular. Esti al meu! Atat de tandru, atat de cald, atat de bun. Adorm. Adorm in parfumul tau. In bratele tale adorm… prima oara si e atat de bine! Dimineata. Eu n-am fost a ta si stii. Te-am pierdut, desi nu as fi vrut asta, insa nu stii…

Galusti si Ingeri. Portii mari sau mici dupa preferinta. Ingerii pot zbura. Sufla sa vezi!

Minti. Prea mult minti! De ce? De ce ma minti? Eu n-am mintit!

Zile lungi, nopti si mai lungi. Galusti, atat. Esti al meu? Eu sunt din ce in ce mai mult a ta, degeaba. Iar Galusti.

Surpriza!
Deloc placuta, alt decor, niste oameni care mi te-au furat. Doua zile ai fi fost al meu, dar poate doar eu vroiam asta, tu nu. Cearta, iar cearta. “Realizezi cat imi esti de draga?” Oare? Nu pot sa te cred pentru ca simt ca ma minti. De ce ma minti? Plecam. Gelozie. Esti gelos si imi place. Ma hranesc cu ura ta, cu posesivitatea si cu gelozia ta. O fac special! Stiu c-am sa te pierd! Si ce daca!
Esti singurul tren din viata mea in care nu vreau sa ma urc! Ma mint deja. Nu vreau sa ma mai mint!

Sunt luni de cand lipsesti.

Sunt Inger acum, iar tu nu-mi mai vinzi Galusti…

Iubesc. Pe tine, dar nu stii. Stii, dar nu vrei sa stii.
Te vrea Ingerul tau, te vrea doar pentru el, dar probabil acum vinzi Galusti pentru altcineva…